Archief

Afsluiting Dorpskade gaat dinsdag in

De Dorpskade in Wateringen is vanaf dinsdag 20 september twee maanden in beide richtingen volledig afgesloten voor doorgaand verkeer tussen de Bovendijk en de Wateringveldseweg. De wijk Essellanden is via een omleiding vanuit Wateringen bereikbaar.

De afsluiting is noodzakelijk in verband met groot onderhoud. Daarnaast neemt de gemeente maatregelen om de verkeersveiligheid te vergroten en worden de damwanden langs de watergangen hersteld.

Automobilisten worden ter plaatse door middel van omleidingsborden omgeleid. Daar waar nodig worden verkeersregelaars ingezet om de veiligheid en de doorstroming van het verkeer in goede banen te leiden. Omwonenden en bedrijven in de nabije omgeving hebben van de gemeente een brief gehad met mogelijke omleidingsroutes.

Het vrachtwagenverbod dat van kracht is in de kern Kwintsheul wordt tijdelijk opgeheven. De gemeente gaat op diverse plekken regelmatig de verkeersstroom controleren en neemt daar waar nodig aanvullende maatregelen.

Buslijn 27 van Veolia blijft bereikbaar en rijdt via een alternatieve route door de wijk Suydervelt en over het bedrijventerrein Zwethove.

Als alles volgens planning verloopt, gaat de Dorpskade tussen de Bovendijk en Gagelland op 21 oktober weer open. Eind november is de hele weg weer open voor het verkeer.

Categorieen:
Wateringen Algemeen