Archief

Bezorgde Poeldijkers massaal bijeen

Naar schatting 600 Poeldijkers zijn maandagavond naar een bijeenkomst in gebouw De Leuningjes getrokken om blijk te geven van hun bezorgdheid over de toekomst van hun dorp. De avond was belegd door een groep van veronruste Poeldijkers die al eerder de koppen bij elkaar hadden gestoken.

In Poeldijk daalt het aantal inwoners, wat allerlei gevolgen heeft voor onder meer scholen, verenigingen en de middenstand. Er waren grote plannen voor nieuwbouw, maar deze kunnen mede door de economische situatie nog niet gerealiseerd worden. Betaalbare woningen voor jonge gezinnen blijven uit en steeds meer jongeren verlaten Poeldijk, zo luidde de noodklok.

Er werd in De Leuningjes een presentatie gegeven van de plannen om te komen tot een Poeldijkse stuurgroep en de rol van deze stuurgroep. De gemeente maakte de stand van zaken rondom nieuwbouwplannen bekend, evenals woningbouwvereniging Arcade.

Direct na afloop reageerde LPF Westland zeer kritisch via Twitter. "Poeldijk is verder in slaap gesust door college. Veel beloven en weinig geven", aldus de LPF.

Categorieen:
Poeldijk Westland Algemeen