Archief

Alleen nog met mobiel betalen in kantine

Hockeyvereniging Westland wil contant betalen gaan uitbannen. Dat maakte de club afgelopen week bekend op haar website. Wie een drankje of hapje in het clubhuis wil betalen, kan dat via de mobiele telefoon doen.

"Sinds de opening van het nieuwe clubgebouw is het systeem in gebruik, maar pas vorige week zijn we een soort promotiecampagne begonnen, waarmee we contact betalen in de toekomst hopen uit te bannen", zegt bestuurslid Rinco Potman.

Het nieuwe betaalsysteem werkt vrij eenvoudig. Leden kunnen een sticker krijgen, die ze vervolgens op of aan de binnenkant van hun mobiel plakken. De code op de sticker moet vervolgens geactiveerd worden, waarna via het internet of per sms het saldo kan worden opgeladen. HV Westland is de eerste sportvereniging in de regio waar deze betaalwijze mogelijk is.

Bij andere clubs in Nederland is het systeem al een tijd in gebruik. "We richten ons nu vooral op hockeyverenigingen, maar ik sluit niet uit dat andere sportclubs dit systeem binnenkort ook gebruiken. Zelfs binnen het Westland", zegt Bertwin Malenstein van Cashless Betalen. Dit is het samenwerkingsverband van Multicard en Rabobank dat het systeem heeft ontwikkeld en uitvoert. "Ons systeem is niet fraudegevoelig en verenigingen voelen zich daardoor veiliger. Men hoeft niet meer bakken vol met geld naar de bank te brengen op een maandagmorgen."

Overigens is het met dit systeem ook mogelijk om met een polsbandje, een sleutelhanger of een plastic kaart af te rekenen.

Categorieen:
Westland Algemeen