Archief

Tuinmeubilair voor zorgtuinderij

Bewoners en vrijwilligers van Zorgtuinderij Nieuw Zuiderveld in Wateringen kunnen bij goed weer nu ook buiten zitten. Fonds Westland heeft vrijdag officieel nieuw tuinmeubilair overhandigd aan de stichting 'Vrienden Zorgtuinderij Nieuw Zuiderveld'.

WonenWateringen, initiatiefnemer en eigenaar van de karakteristieke tuinderij, heeft samen met Pieter van Foreest de zorgtuinderij opgezet als een dagbesteding voor Westlanders met geheugenproblemen. Sinds de opening van het project nu één jaar geleden, is er al veel belangstelling, aldus WonenWateringen.

Pieter van Foreest biedt cliënten de mogelijkheid om op Nieuw Zuiderveld op een plezierige manier de dag door te brengen. Dat gebeurt door middel van een groot aantal activiteiten die een herkenbaar Westlands stempel dragen. Zo kunnen de bewoners onder meer aan de slag om groenten in de tuin te verzorgen.

Doelstelling van de zorgtuinderij is dat de bewoners vooral de dingen doen die zij nog wél kunnen. Ook staan er geheugentrainingen en lichamelijke oefeningen op het dagprogramma. De tuinderij is opgezet voor mensen die wel zorg nodig hebben, maar die nog thuis wonen.