Hookers debuteren met thuiszege

Rugbyvereniging The Hookers, debuterend in de Ereklasse, heeft in de eerste de competitiewedstrijd tegen Eemland een knappe zege geboekt. De bezoekers uit Amersfoort werden met 27-9 aan de zegekar gebonden, maar de kruistocht op zoek naar punten verliep niet vlekkeloos.

De Hoekenezen kenden een zeer moeizame start. Rein Mostert zette na vijf speelminuten weliswaar de 3-0 op het scorebord, maar door het slordige spel van de thuisploeg bleef echt spektakel uit. Vooral de zenuwen leken de frisse eredivisionist steeds weer parten te spelen. Na een dik kwartier trok Jos de Graaf de stand alweer gelijk voor Eemland, waarna The Hookers snel met een list moesten komen. Nieuweling Jesse MacDonald, die samen met Adam Goldsworthy en Reyne Volavola deze zomer overkwam uit Nieuw-Zeeland, deed dat goed door tien minuten voor rust uit een try de stand op 8-3 te zetten. En niet lang daarna zette Rein Mostert via een bijna onmogelijk te benutten kick-off de stand op 10-3.

Eemland kon vlak voor rust de schade toch nog redelijk beperken en scoorde opnieuw via De Graaf: 10-6. Maar aan de nervositeit kwam na de pauze aan Hoekse kant langzaam een einde. Met de inbreng van onder anderen international Duncan Jansen, Lion Nussbaum en de na een jaar afwezigheid teruggekeerde Maarten Heldenman straalde de ploeg na de pauze veel meer rust uit. Ook nieuwkomer Goldsworthy drukte zaterdag twee keer een stempel op de wedstrijd met in de 9e minuut na rust de 15-9 en in de 18e minuut de 22-9. Vlak voor tijd besliste Daniel van Waas de stand op 27-9 via een prachtige try, waarmee hij een slagveld aan tackelende Eemlanders achter zich liet.