Archief

Thijs Cuijpers directeur LTO Nederland

Thijs Cuijpers uit Gouda is door het federatiebestuur van LTO Nederland benoemd tot directeur van deze organisatie. Hij treedt per 1 november aanstaande in dienst.

De nieuwe directeur, nu nog in dienst bij de provincie Noord Holland als sectormanager Bestuur, Strategie en Europa, gaat leiding geven aan de landelijke en internationale belangenbehartiging en het uitbouwen van de samenwerking met de agribusiness en maatschappelijke organisaties.

Cuijpers (1959) studeerde in 1983 af aan de Landbouwuniversiteit Wageningen (zoötechniek). Daarna was hij werkzaam in het landbouwonderwijs en bij het toenmalige ministerie van LNV. Bij LNV werd hij in 1992 senior-beleidsmedewerker voortgezet agrarisch onderwijs.

Bij LTO Nederland is hij eerder werkzaam geweest in de periode 1995-2005. Hij was eerst belast met grondzaken en milieu. Later werd hij achtereenvolgens secretaris van de LTO-vakgroep Melkveehouderij, sectormanager veehouderij

en plaatsvervangend directeur van LTO Nederland.

De versterking van de (inter)nationale belangenbehartiging in LTO-verband zal worden ingevuld aan de hand van vijf centrale thema's. Dit zijn het verduurzamen van de Nederlandse land- en tuinbouw, goed werkgeverschap, kennis en innovatie, omgevingsbeleid en internationaal landbouwbeleid.

Categorieen:
Algemeen