Archief

Rotary legt lat op 150 shelterboxen

De rotaryclubs hebben de lat voor de shelterbox-actie in Westland een stuk hoger gelegd. Omdat de doelstelling van 100 boxen voor noodhulp aan door rampen getroffen mensen al binnen enkele maanden werd gepasseerd, is besloten nu te mikken op 150 boxen. Bij de actie werken de rotaryclubs Westland, Westland-Polanen en Wateringen samen.

De stand is inmiddels opgelopen tot 113 shelterboxen. Een belangrijke impuls werd gegeven door Rabobank Westland. Relaties en de bank zorgden bij het afscheid van directieleden Jaap Breugem en Richard van de Merwe voor een donatie van acht boxen.

Het Westland is op afstand koploper in Nederland met deze aansprekende actie. Shelterbox Westland (www.shelterboxwestland.nl) maakt onderdeel uit van een wereldwijde rotary-actie. Direct na rampen wordt gezorgd voor onderdak, kookmogelijkheden en schoon drinkwater. In tien jaar zijn de shelterboxen ingezet in bijna 70 landen.

Nu krijgen de honderdduizenden door hongersnood en burgeroorlogen getroffen gezinnen in Afrika steun. Elke box heeft een uniek nummer waardoor de donateur precies kan zien waar de box terecht is gekomen. Rotary zorgt zelf voor verspreiding en plaatsing. Een shelterbox kost 750 euro inclusief transport en begeleiding.

De Rotaryclubs in het Westland bereiden nieuwe acties voor. Medio 2012 wil men de grens van 150 boxen passeren.