Archief

Hoekse PvdA wil 'schoon schip'

De Hoekse raadsfractie van de PvdA bestempelt het project Get Hoekt als een bestuurlijk debacle en trekt het boetekleed aan. Zij neemt afstand van partijgenoot Paddy Roomer, die destijds als deelraadsvoorzitter de motor van dit project was. Maar ook wil de PvdA, dat de huidige VVD-bestuurders Hestia Reukema en Wim de Groot, de eer aan zichzelf houden en opstappen.

"Wij hebben volledig vertrouwd op het bestuur en in het bijzonder op onze portefeuillehouder. Ieder keer kwam er weer een plausibel verhaal en gingen wij akkoord. Achteraf kan gesteld worden, dat wij te goed van vertrouwen zijn geweest en veel te weinig alert." Met deze biecht reageert de PvdA op het rapport van de Rotterdamse Rekenkamer over Get Hoekt.

De fractie noemt het een schrale troost, dat zij zélf om dit onderzoek heeft gevraagd. Zij stelt, dat de deelraad enkele malen niet juist, tijdig en volledig is geïnformeerd. "Dit alleen al was voldoende reden om de bestuurder naar huis te sturen."

Over Paddy Roomer zegt de PvdA: "Natuurlijk poetsen we de enorme prestaties die hij voor Hoek van Holland heeft geleverd niet weg. Dit is feitelijk gebeurd en daar zullen wij hem ook altijd enorm dankbaar voor zijn. Als ondernemer zal hij zijn sporen hebben verdiend, maar bestuurlijk heeft hij fout op fout gestapeld", aldus de fractie.

Over Reukema en De Groot wordt gesteld: "Zij hebben in belangrijke mate bijgedragen aan het debacle. Ieder keer hebben zij willens en wetens de andere kant op gekeken wanneer er weer eens iets niet bestuurlijk door de beugel kon. Ook in 2011 zijn zij daar gewoon mee doorgegaan."