Archief

CDA wacht debat over Get Hoekt af

De CDA-fractie in de Hoekse deelraad zal pas na het debat op 22 september haar standpunt bepalen over de consequenties die verbonden moeten worden aan het rapport van de Rotterdamse Rekenkamer over de stichting Get Hoekt. De PvdA liet donderdagochtend weten, dat zij vindt dat de zittende VVD-leden van het dagelijks bestuur de eer aan zichzelf moeten houden.

Zoals uit het rapport naar voren komt, werden de vragen van het CDA jarenlang niet, onjuist of onvolledig beantwoord. "De toenmalige portefeuillehouder, Paddy Roomer (PvdA), heeft niet willen meewerken aan openheid rondom Get Hoekt en verstrekte ons niet de informatie waar wij als deelraad recht op hadden", aldus het CDA.

Ook de VVD'ers in het dagelijks bestuur hebben Roomer niet voldoende gecorrigeerd en teruggefloten. Vaak werd de CDA-fractie in haar vragen inzake Get Hoekt niet serieus genomen door zowel Roomer als de voormalige coalitie van PvdA en VVD. Het CDA vindt, dat de Rekenkamer in haar rapport ernstige tekortkomingen met betrekking tot het gehele dagelijks bestuur van destijds constateert.

In augustus vorig jaar zegde de VVD het vertrouwen in Roomer op, hetgeen direct het einde van de coalitie met de PvdA betekende. Volgens het CDA zijn er sindsdien al veel verbeteringen ingezet door de huidige coalitie, die bestaat uit VVD, CDA en Hoekse Zaken.

Categorieen:
Algemeen