Archief

Maassluis sluit deel webwinkel uit voorzorg

Hoewel de Rijksoverheid dinsdagmiddag DigiD veilig heeft verklaard, sloot de gemeente Maassluis diezelfde middag gedeeltelijk haar webwinkel, met name waar gebruik wordt gemaakt van DigiD. De gemeente stelt, dat zij niet kan garanderen dat de informatie die bezoekers geven, in een veilige omgeving gebeurt.

Over de veiligheid van gemeentelijke websites is afgelopen weekeinde veel beroering ontstaan, nadat bekend was geworden dat het bedrijf DigiNotar, een leverancier van zogeheten PKI-certificaten, is gehacked. In de digitale winkel van Maassluis wordt de veiligheid gewaarborgd door middel van deze PKI-certificaten, die primair als doel hebben de authenticiteit van de bezoeker te garanderen.

Om elk risico uit te sluiten, adviseert de gemeente Maassluis om tijdelijk geen aanvragen te doen met gebruik van DigiD. Het blijft wel mogelijk om zonder DigiD een afspraak te maken via de gemeentelijke website. Voor het afnemen van andere gemeentelijke producten kunnen inwoners contact opnemen met het Publiekscentrum via telefoonnummer 14010.

Categorieen:
Maassluis Algemeen