Archief

PvdA steunt plan Hoekse bibliotheek

De PvdA in Hoek van Holland steunt het voorstel van Klaas de Koning, portefeuillehouder Kunst en Cultuur, om de bibliotheek in afgeslankte vorm te behouden. De Hoekse PvdA zal een beroep doen op haar partijgenoten in de gemeenteraad van Rotterdam om ook achter dat plan te gaan staan.

Aanvankelijk wilde Rotterdam de bibliotheek in de kustplaats opheffen, maar de Rotterdamse portefeuillehouder Van der Laan opteert nu voor een zeer sterk afgeslankte vestiging. Daarin wordt de oppervlakte driemaal kleiner, de collectie gehalveerd en de bibliotheek onbemand. De uitleen geschiedt dan machinaal.

In het plan van De Koning wordt het aantal vierkante meters van 280 teruggebracht tot 185 en zal er tijdens de openingsuren 1 bibliotheekmedewerker zijn, in plaats van de huidige twee, met assistentie van een of meer vrijwilligers.

Met een totale bezuiniging van 25% voldoet Hoek van Holland ruimschoots aan de doelstelling van het Rotterdamse college van B en W. Indien de vestiging toch zou worden gesloten, is de dichtstbijzijnde 'grote' bibliotheek op een afstand van 30 km gesitueerd, zo schreef het Hoekse deelraadsbestuur afgelopen week aan B en W.