Archief

Westland gaat duizenden dossiers digitaliseren

De gemeente Westland gaat de komende jaren duizenden dossiers digitaliseren. Met deze operatie wordt de digitale dienstverlening verbeterd en tegelijkertijd de bedrijfsvoering efficiƫnter. De gemeenteraad van Westland heeft hiervoor een krediet van 2.1 miljoen euro beschikbaar gesteld.

Voor het inscannen van de dossiers zal de gemeente gebruik maken van de diensten van Patijnenburg, zodat deze haar medewerkers voor langere termijn kan inzetten. Ook werklozen worden hierbij betrokken. De verwachting is dat in 2014 alle dossiers geschoond en gedigitaliseerd zijn. In totaal is er dan 1250 strekkende meter archief met ongeveer 6 miljoen A4'tjes verwerkt.

Het bouwarchief gaat terug tot 1930 en bestaat uit ruim 8000 dossiers die naast elkaar gezet ongeveer 860 meter lang zijn. Bij de gemeente komen jaarlijks zo'n 6000 aanvragen binnen om een bouwdossier in te zien. Het is tijd- en kostenbesparend als dat inzien op een digitale manier kan gebeuren.

Wel is het de bedoeling oudere papieren bouwdossiers met een cultuurhistorische waarde te behouden. Het Historisch Archief Westland is betrokken bij het selecteren van deze dossiers.

Ook de archieven van Sociale zaken, Zorg en Personeelszaken worden gedigitaliseerd. Daarbij houdt de gemeente uitdrukkelijk rekening met de geldende privacywetgeving.

Categorieen:
Westland Algemeen