Archief

Veiligheidsmonitor nu ook over cybercrime en social media

De politie stuurt ruim 45.000 inwoners van Haaglanden een brief, waarin wordt gevraagd op internet een vragenlijst over veiligheid in te vullen. De Integrale Veiligheidsmonitor (IVM) is een jaarlijks onderzoek naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen en het optreden van gemeente en politie. Nieuw dit jaar zijn vragen hoe de inwoners aankijken tegen onder meer cybercrime, social media en burgerparticipatie in relatie met veiligheid.

Met de IVM wordt op eenduidige wijze informatie verkregen over de (beleving van) veiligheid op zowel landelijk, regionaal als lokaal niveau. Landelijk wordt dat uitgevooerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek. Individuele politiekorpsen en gemeenten kunnen inzoomen op onderwerpen die voor hun regio van belang of in ontwikkeling zijn. De uitkomsten worden gebruikt bij bij het evalueren en vormgeven van het veiligheidsbeleid.

Ook schriftelijke of telefonische deelname aan het IVM is mogelijk. Het onderzoek loopt tot 1 december 2011. De eerste resultaten worden in maart 2012 verwacht.

Categorieen:
Algemeen