Archief

Mijlpaal voor historische vereniging

De Historische Werkgroep Oud-Wateringen & Kwintsheul heeft een mijlpaal bereikt. Deze week rolde de vijftigste editie van het ledenblad Kwartaalbericht van de persen. Het eerste exemplaar werd in ontvangst genomen door burgemeester Van der Tak.

In mei 1999 verscheen de eerste aflevering. "De bedoeling was dat we een losbladig periodiek gingen maken met historische verhalen en weetjes", aldus secretaris Maxim van Ooijen. "Dat houden we nu al twaalfeneenhalf jaar vol en het resultaat is bijna 600 pagina's met delen van de geschiedenis van Kwintsheul en Wateringen."

In ruim twaalf jaargangen zijn vele onderwerpen voorbijgekomen, zoals de Heulse Jozefgezellen, het Kwak-complex, het laatste Wateringse slachtoffer

van de Tweede Wereldoorlog, 100 jaar gereformeerde Kerk en het optreden van de Golden Earring in Wateringen in april 1970.

"Dit jubileumnummer hebben we extra dik gemaakt en voor een deel in kleur laten drukken, als een gebaar naar de leden en donateurs die ons al jaren steunen. Overigens zijn alle oudere nummers nog gewoon verkrijgbaar. En voor mensen die op zoek zijn naar een specifiek onderwerp staat de complete inhoudsopgave op onze website," aldus Van Ooijen.

Categorieen:
Wateringen Algemeen