Archief

Jubileumconcert Mannenkoor in World Forum Theater

Het Westlands Mannenkoor viert zaterdag 29 oktober zijn 55-jarig bestaan in het World Forum Theater in Den Haag. Het wordt een zeer gevarieerd programma onder leiding van dirigent Hans de Wit. De opbrengst van de avond is bestemd voor stichting ALS.

Met 180 leden is het Westlands Mannenkoor het grootste koor van Nederland. Op 3 april 1957 gaf het zijn eerste concert in 'De Binnenhaven' in Naaldwijk, nog geen zes maanden na de oprichting op 19 oktober 1956.

Aan het jubileumconcert wordt medewerking verleend door de Italiaanse tenor Tony Alessi en zijn dochter Sandra, Rutger de Vries (winnaar van de derde aflevering van Una Voce Particolare), Wendy Krikken, Dario Fo, Joep Moonen op de vleugel, Honsels Harmonie en het jongerenorkest van het Koninklijk conservatorium.

De opbrengst van deze muzikale belevenis voor jong en oud komt ten goede aan de stichting ALS, die geld inzamelt voor de bestrijding van deze verwoestende zenuw-/spierziekte. Kaarten à € 27,50 zijn te koop via de verkoopadressen: Sigarenmagazijn de Wilde in Naaldwijk, Cor de Bruin Fiets en Fitness in Honselersdijk en Monster, de koorleden of via www.westlandsmannenkoor.nl en www.alswestland.nl