Archief

Hoogste score voor Hydrangea Lolly Pop

Kwekerij Duynveld uit Naaldwijk heeft bij de VKC-keuring op de Nationale Zomerbloemententoonstelling in de Oude Kerk in Naaldwijk de allerhoogste score behaald. De Hydrangea macropylla 'Lolly Pop' kreeg van de keurmeesters 9,66 punten.

Op de tweede plaats en eerste in de productgroep Celosia is firma Mts. V.d. Velden Seuneke uit 's-Gravenzande geƫindigd. De Celosia argentea 'Red Flame' behaalde 9,60 punten. Op de derde plaats eindigde de Eustoma russellianum (Lisianthus) 'Rosita Rose Pink' van Floralis/JC Aarse & Zn uit Honselersdijk. De volledige uitslag van de VKC-keuring is te vinden op www.nzbt.nl.

Al sinds de eerste editie van de tentoonstelling in 1986 is de VKC-keuring de basis van de Nationale Zomerbloemententoonstelling. Het gaat hier om de keuring van producten van telers uit het hele land. Dit jaar waren er, ondanks de slechte weersomstandigheden evenveel inzendingen als vorig jaar: 415 van 125 telers.

De Zomerbloemententoonstelling werd donderdagavond officeel geopend door Fred van Heyningen, directievoorzitter Rabobank Westland. Hij riep jonge en succesvolle ondernemers op zich niet alleen op het eigen bedrijf te richten maar ook sectorverantwoordelijkheid te durven nemen. Hij noemde samenwerking cruciaal om de marktvraag te kunnen inschatten en pleitte dan ook voor echte openheid, onderling vertrouwen en harde onderlinge afspraken. Afspraken over

markten, ras, kwaliteit, prijs en areaal tussen telers onderling, tussen telers en veredelaars, tussen telers en handel.

Na de openingshandeling doopte Van Heyningen de Helianthus annuus 'Sunrich Premier'. Dit is een zonnebloem uit de Sunrich-series. Volgens veredelaar Takii Europe uit De Kwakel heeft de bloem een grote potentie. De verwachting is dat deze zonnebloem vanaf medio augustus voor de veilingklokken zal verschijnen.