Archief

Ruim 2.500 arbeidsmigranten worden Westlander

Schreef de gemeente Westland afgelopen week de 100.000e inwoner in, daar komen er binnenkort ruim 2.500 bij. Het gaat om arbeidsmigranten, voornamelijk Polen, die in de gemeentelijke basisadministratie zullen worden ingeschreven. Deze campagne start komende woensdag in Hotel Westland in Maasdijk.

Westland is de eerste gemeente in ons land die deze opname in het bevolkingsregister op grote schaal aanpakt. Zij doet dit in samenwerking met de brancheorganisaties Vereniging van Internationale Arbeidsbemiddelaars (VIA) en Westlandse Vereniging van Uitzendbureaus (WVU).

Hiermee wordt een belangrijke stap gezet in het inzichtelijk maken van de woon- en verblijfplaats van deze voor de glastuinbouw belangrijke groep arbeidskrachten. Inschrijving wordt noodzakelijk genoemd om uitbuiting, fraude en illegaliteit tegen te gaan en een gezond en eerlijk arbeidsklimaat te houden. De inschrijving is verplicht voor iedereen die van plan is langer dan vier maanden in Nederland te verblijven.

Om het de arbeidsmigranten zo makkelijk mogelijk te maken, zal inschrijving plaatsvinden in de hotels waar zij wonen. Hierbij is ook een tolk aanwezig. Wethouder Arne Weverling zal de eerste arbeidsmigrant inschrijven, in aanwezigheid van de consul van de Poolse ambassade, Leszek Rowicki, en de vertegenwoordigers van de uitzendbranche. Na de inschrijvingen in hotels, zal de gemeente arbeidsmigranten benaderen die op andere locaties wonen.

Categorieen:
Maasdijk Westland Algemeen