Archief

Diefstal exclusieve wijnen opgelost

De politie heeft deze week vier personen in de leeftijd van 22 tot 73 jaar aangehouden. Ze worden ervan verdacht betrokken te zijn bij de diefstal van ruim 250 dozen exclusieve wijnen ter waarde van 400.000 euro.

De dozen wijn verdwenen uit een opslagloods in De Lier. Begin mei ontdekte de eigenaar en beheerder van de loods tot zijn ontzetting de diefstal. Bij het pand waren geen braaksporen waarneembaar en ook het toegangsslot was niet verbroken. Het onderzoek ter plaatse leverde niet direct concrete aanwijzingen op. Ook uit het buurtonderzoek kwamen geen bruikbare tips.

De recherche van Bureau Westland bleef spitten in de zaak en wist informatie te verkrijgen over de vermoedelijke verblijfplaats van de wijnen. Dat leidde dinsdag 7 juni tot de aanhoudingen en de inbeslagname van de gestolen wijn. Het rechercheteam hield in Den Haag een 73-jarige man in zijn woning aan. Vrijwel gelijktijdig werden in Den Haag nog twee verdachten (22 en 23 jaar) aangehouden. De 22-jarige man bleek familie van de 73-jarige verdachte.

De wijn bleek te zijn opgeslagen in een vrachtauto. Deze vrachtwagen werd door de politie in de gaten gehouden en op het moment dat de bestuurder dinsdag vanaf de Binckhorstlaan in Den Haag vertrok, kon hij door de postende agenten worden aangehouden.

Categorieen:
De Lier Westland Algemeen