Archief

De Recycling: € 80.000 voor goede doelen

Afgelopen jaar heeft de 's-Gravenzandse kringloopwinkel De Recycling circa € 80.000 overgehouden om weg te geven aan goede doelen. De donaties komen uit de verkoop van tweedehands spullen, na aftrek van de kosten voor het pand aan de Franklinstraat, de stookkosten en andere onkosten.

Veel Westlandse organisaties krijgen een donatie: de Rozenhof ontvangt een donatie van € 2.000 om de tuin op te knappen, zodat deze ook voor rolstoelen toegankelijk is. En stichting Hulp Hongarije Oekraïne krijgt een bijdrage voor de gaarkeukens in Oekraïne.

Tot dusver heeft De Recycling € 12.000 weggegeven. Dit voorjaar wordt bepaald naar welke goede doelen de resterende € 68.000 gaat. Mensen met een warm hart voor een goed doel kunnen aanvragen indienen via www.recyclingwestland.nl. Of het nu gaat om gehandicapten, werkvakanties, armenzorg of onderwijs, alle aanvragen zijn welkom. Op de website zijn de voorwaarden te lezen.

Penningmeester Guus Buter is heel tevreden over het resultaat. "Ondanks dat 2010 in het begin een lastig jaar voor ons was, zijn we er weer helemaal bovenop. Er zijn veel vrijwilligers bij gekomen en de omzet was goed. Uiteindelijk kunnen we over 2010 meer weggeven dan we over 2009 al deden", aldus Buter.