Archief

Westland wil meer verkeersinformatie

Er wordt gewerkt aan de ontwikkeling van een website waarin de regionale wegwerkzaamheden die gepaard gaan met verkeershinder kunnen worden ingevoerd en zichtbaar worden gemaakt. Dat stelt burgemeester Van der Tak van de gemeente Westland in antwoorden op vragen van fractievoorzitter Peter Duijsens van Westland Verstandig.

Dat er momenteel extreem veel verkeershinder is, wordt mede veroorzaakt door de omstandigheid dat er veel werkzaamheden moeten worden uitgevoerd voor de start van het zogenaamde 3-in-1 project. Van der Tak wijst erop, dat er wekelijks een overzicht van wegwerkzaamheden wordt verspreid onder een groot aantal belanghebbenden en hulpdiensten.

Verder is een actueel probleem, dat als gevolg van het toenemende uitbestedingsbeleid ook het aantal aannemingsbedrijven toeneemt dat wegwerkzaamheden binnen de gemeente uitvoert, maar de stringente richtlijnen van de gemeente nog niet volledig onderkennen. "Wij zullen onze werkwijze nog nadrukkelijker onder de aandacht van uitvoerende bedrijven brengen", aldus Van der Tak.

Categorieen:
Westland Algemeen