Archief

Corso 2011: Theater door het water

Het Varend Corso 2011 krijgt als thema 'Theater door het water'. Dit is donderdagmiddag door het organisatiecomité bekendgemaakt. De 14e editie van het evenement, dat DSW Zorgverzekeraar als nieuwe hoofdsponsor heeft, wordt gehouden van vrijdag 5 tot en met zondag 7 augustus.

Zowel op de vrijdag (Rijnmonddag) als de zondag (Delflanddag) is de route aanzienlijk anders dan normaal. De oorzaak hiervan ligt in de werkzaamheden aan de spoortunnel in Delft, waardoor de Buitenwatersloot is afgesloten voor vaarverkeer.

De organisatie heeft gepoogd om de beste alternatieven te vinden voor het wegvallen van het fraaie traject tussen Schipluiden, Den Hoorn en Delft. Schipluiden wordt nu al op vrijdagmiddag aangedaan. Nadat het corso bij De Lier is gepasseerd, varen de boten naar de molen Korpershoek, waar een vlootschouw van een uur wordt gehouden. Daarna gaat het richting Vlaardingen en Maasland.

De Westlanddag op zaterdag is ongewijzigd, maar de zondag wordt heel anders. Dan varen de boten in de ochtend vanaf het Tradeparc bij Flora Holland over de Zweth langs de Bonte Haas, Sion en 't Haantje naar de Oostpoort in Delft om te pauzeren bij De Kolk. In de middag wordt dezelfde route in omgekeerde richting afgelegd.

Categorieen:
De Lier Maasland Algemeen