Archief

'Open gemeentewerf zaterdagmiddag'

Gemeentebelang Westland pleit, in vragen aan het college van B en W, voor openstelling van de afvalbrengstations op de zaterdagmiddag. Dit zou een uitkomst zijn voor onder anderen samenwonenden die allebei een fulltime baan hebben.

Voor veel mensen komt het wat afvalafgifte betreft aan op de zaterdag. Dit leidt tot grote drukte op de weg naar de gemeentewerf in Naaldwijk. Leo Boekestijn van Gemeentebelang stelt, dat het vanaf een uur of 10 gigantisch druk is, met soms files tot ver op de Zuidweg aan toe. Dit leidt volgens hem tot stress bij zowel de mensen die moeten wachten als bij de medewerkers ter plaatse.

Het wegbrengen van een tweede lading zit er niet in, omdat de afvalstations maar tot 11.30 uur zijn geopend. Daarom pleit de GBW-fractie voor openstelling tot 16.00 uur. Hierdoor wordt de spreiding automatisch een stuk beter en krijgen de werkende mensen ook de een kans om het afval op een normale manier af te voeren. Door een iets andere indeling van personeel zou het geen extra kosten met zich mee hoeven te brengen.

Boekestijn verwijst naar Rotterdam, waar al een zaterdagmiddagopening van kracht is. Daar is volgens hem iedereen content en "loopt het helemaal super".