Archief

Witkamp accepteert excuses De Wit

Fractievoorzitter John Witkamp van LPF Westland neemt genoegen met de excuses die gemaakt zijn door mede-raadslid Alphons de Wit van Gemeentebelang Westland. Witkamp heeft woensdag politie en justitie gevraagd de door hem ingediende klacht wegens smaad en laster te seponeren.



De klacht was ingediend naar aanleiding van een partij-column van De Wit in een aantal huis-aan-huisbladen. De Lierenaar had daarin de woorden van een inspreker het project Zandmotor voor de kust van Ter Heijde in de mond van Witkamp gelegd.



Witkamp stelt, dat hij de klacht mede had ingediend omdat De Wit niet zou hebben gereageerd op zijn eis tot rectificatie. "Dat was voor mij een treurig dieptepunt in de ruim acht jaar dat ik nu politiek actief ben in Westland", aldus Witkamp.



De LPF-voorman wijst er op, dat de officier van justitie een eigen bevoegdheid te besluiten of hij het seponeringsverzoek honoreert. Overigens heeft Witkamp ook de civiele procedure in kort geding die tegen De Wit in voorbereiding was, laten stopzetten.