Archief

Reukema ziet Westland wel zitten

Hestia Reukema, deelraadsvoorzitter van Hoek van Holland, vindt dat er heel veel aspecten kunnen pleiten voor aansluiting van de Hoek bij de gemeente Westland. Reukema heeft dit gezegd in een interview met WOS-TV in verband met de wens van het nieuwe kabinet dat deelgemeentes worden afgeschaft.

"Ik heb al eens eerder gezegd, dat wij verder om ons heen moeten kijken", aldus Reukema. "Hoe belangrijk is het voor Hoek van Holland om bij Rotterdam te horen en andersom? We moeten ook eens naar de omliggende gemeenten kijken."

Daarbij denkt zij eerder aan het Westland dan aan Maassluis. "Wij hebben met het Westland veel raakvlakken, zoals bijvoorbeeld in sociaal opzicht, maar ook op het gebied van de veiligheid, politiekorpsen en verkeersontsluitingen."

Een van die sociale aspecten betreft de samenwerking met betrekking tot de Plusbus, het vervoer van ouderen van deur tot deur in het Westland en Hoek van Holland. Begin november wordt de 50.000e rit gereden door Reukema samen met Westlands burgemeester Sjaak van der Tak als chauffeur en bijrijder.