Archief

'E25 sponsort niet met Westlands geld'

Het geld waarmee Welzijn E25 een jeugdteam van de Lierse voetbalclub Lyra sponsort, is niet afkomstig van de subsidie die door de gemeente Westland is verstrekt. Dit stelt burgemeester Van der Tak in de beantwoording van schriftelijke vragen die door de fractie van het CDA waren ingediend.

Van der Tak verklaart, dat in de subsidieverstrekking geen bepalingen zijn opgenomen omtrent de bekostiging van PR-activiteiten opgenomen. Hij erkent dat het op het eerste gezicht shirtreclame vreemd overkomt. Navraag bij Welzijn E25 heeft volgens de burgemeester geleerd, dat het sponsorgeld is opgebracht door de overkoepelende organisatie Stichting SWS Welzijn Schiedam.

E25, de organisatie voor jongerenwerk in Westland en Hoek van Holland, gaat volgend jaar een deel van de nieuwe accommodatie van Lyra betrekken. Een doel van beide verenigingen is om te kijken op welke gebieden een verdere samenwerking mogelijk is. Voor sponsoring van de B-selectie van Lyra is gekozen, omdat het een goede afspiegeling van de doelgroep van E25 zou zijn.