Archief

Westlandse basisscholen krijgen gezond leerklimaat

Kansrijk opgroeien, een gezond leerklimaat met betere prestaties, minder ziekteverzuim én bezuinigen op energieverbruik. Dat is het doel van het installatiecontract dat op donderdag 14 oktober getekend is door vertegenwoordigers van twaalf Westlandse scholen voor primair onderwijs.

De gemeente Westland, de schoolbesturen, Priva en Itho installatietechniek willen hiermee een belangrijke impuls geven aan het creëren van een gezond binnenmilieu op de basisscholen. Een prettige temperatuur in de klas, een lage CO2-concentratie, lichtkleur en -sterkte hebben aantoonbaar invloed op leerlingen; ze voelen zich energieker, presteren beter en verzuimen minder. Tegelijk kan een school besparen op het energieverbruik.

Begin 2011 zal op de eerste school begonnen worden met het installeren van de klimaatbeheersing. Uniek is dat hier zowel op temperatuur als op CO2-concentratie gestuurd gaat worden. Dekker van Geest Installaties zal samen met Priva Partner Elektravon Engineering het gebouwbeheersysteem van Priva en het klimaatsysteem van Itho installeren in de twaalf scholen. Halverwege 2011 zullen alle installaties zijn uitgevoerd.

Omdat de door het ministerie van Onderwijs beschikbaar gestelde subsidie niet toereikend is om het binnenklimaat in de twaalf scholen adequaat aan te pakken, heeft de gemeente Westland hiervoor een aanvullend budget beschikbaar gesteld.

Categorieen:
Westland Algemeen