Archief

Hoofdrol Westlandse scholiere in tv-serie

In de televisieserie 'VRijland', die maandag 18 oktober van start gaat, speelt de Westlandse Quinty Appel een van de hoofdrollen. De 13-jarige Quinty is leerlinge in de speciale kunstklas van het Lentiz|Floracollege in Naaldwijk. De jeugdserie van de KRO wordt elke werkdag om 18.00 uur uitgezonden bij Z@PP.

Quinty, die onlangs finaliste was in de talentenjacht Remix, speelt in de serie de Westlandse Annemoon Schipper, een stoer meisje dat bij haar moeder woont en graag in bomen klimt of ondersteboven hangt. In 'VRijland' worden de levens en avonturen van twee groepen kinderen gevolgd, die met elkaar in een dorp wonen. De kleine dingen in het leven passeren dagelijks de revue in de afleveringen van 8,5 minuut. De serie heeft 130 afleveringen.

Quinty volgt naast haar dagelijkse vmbo-opleiding een musicalopleiding bij het Nederlands Musical Ensemble in Zoetermeer. In de grote musicalvoorstellingen van Lentiz | Floracollege is ze dan ook regelmatig te zien. Zo speelde ze vorig jaar een grote rol in 'Groeten uit Groot-Lyrië' en komend voorjaar heeft ze de hoofdrol in de nieuwe musical 'De Klok', die eind maart wordt opgevoerd in De Leuningjes in Poeldijk.