Archief

GBW wil ziekenhuis op politieke agenda

GemeenteBelang Westland wil dat het college van B en W actie onderneemt om tot realisatie van een streekziekenhuis in Westland te komen. GBW is al sinds 2008 doende om het ziekenhuis op de politieke agenda te krijgen en zegt het wachten nu zat te zijn.

Westlanders zijn aangewezen op het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft. Het ziekenhuis is toe aan nieuwbouw en heeft daarvoor ook alternatieve locaties onderzocht. Toen het er naar uitzag dat het ziekenhuis naar de andere kant van Delft zou kunnen verhuizen, kwam GBW met de suggestie een ziekenhuis in Westland mogelijk te maken.

GemeenteBelang zegt uit ervaring te weten dat de burgers veel waarde hechten aan een dergelijke voorziening, zeker als daarbij ook gedacht wordt aan een voorziening als een hospice. De partij is van mening dat een dergelijke voorziening hoort bij een gemeente met 100.000 inwoners.

De partij vindt dat het na de haalbaarheidsstudies van Reinier de Graaf angstvallig stil is geworden en vraagt het college nu zelf stappen te ondernemen. "Wij mogen niet wachten op anderen. De gemeente moet nu zelf het voortouw nemen om te zorgen dat patienten en bezoekers straks dicht bij huis kunnen blijven."

Categorieen:
Westland Algemeen