Archief

Fietsende inbreker gepakt

Met de aanhouding van een dief bij Maasdijk meent de politie zeker vijf inbraken in het Westland te hebben opgelost. De 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd vrijdagochtend vroeg in de kraag gevat.

Bij de politie was omstreeks half vier de melding binnengekomen, dat er werd ingebroken in een woning aan de Korte Kruisweg. Nadat de omgeving was afgezet, zagen agenten een man op een fiets de Pettendijk oprijden en van richting veranderen toen hij hen in de gaten kreeg.

Bij controle bleek dat de man op een gestolen fiets reed. Hij had bovendien een rugzak vol goederen die afkomstig waren uit de woning aan de Korte Kruisweg. De man had ook spullen bij zich die waren gestolen tijdens andere woninginbraken.

Tevens kwam uit de fouillering van de man een sleutel tevoorschijn die bij een fiets hoort die door een buurtbewoner was gevonden en die vermoedelijk door de man was gestolen. De politie is op zoek naar de eigenaar van deze fiets, die inmiddels in het politiebureau staat.

De politie roept slachtoffers van diefstal of inbraak nadrukkelijk op om aangifte te doen en weggenomen goederen zo nauwkeurig mogelijk te omschrijven. Wanneer niet kan worden aangetoond dat aangetroffen goederen van diefstal afkomstig zijn, blijven zij in het bezit van de verdachte.

Categorieen:
Maasdijk Westland Algemeen