Archief

Raakt Hoek van Holland politiebureau kwijt?

De fractie van de VVD in Hoek van Holland maakt zich zorgen over de toekomst van het politiebureau in het dorp. In schriftelijke vragen aan deelraadsvoorzitter Reukema wordt gesteld, dat in de wandelgangen van het deelgemeentehuis en ook op straat steeds vaker wordt gesproken over de mogelijke sluiting van het politiebureau in Hoek van Holland. Dit zou te maken hebben met de bezuinigingen die de politie treffen.

De VVD wil weten of deze geruchten op enige waarheid berusten en hoe het dan zit met de aanwezigheid van een 'eigen' politievoertuig voor de deelgemeente. Eigenlijk wordt het belang van zo'n lokale wagen alleen maar groter in verband met de toekomstige wegwerkzaamheden aan de Maasdijk en knooppunt Westerlee in het kader van het '3-in-1' project, vindt de fractie. Verder bepleit de VVD handhaving van een lokaal team met voor de inwoners herkenbare politiemensen, met speciale aandacht voor de rol van de buurtagent.

Als de geruchten kloppen, wil de VVD dat Reukema snel contact opneemt met de burgemeester van Rotterdam en met de nieuwe korpschef van de politie Rotterdam Rijnmond om de bijzondere geografische ligging van Hoek van Holland nog eens onder de aandacht te brengen. De Hoekse burger zit na alle commotie rond de strandrellen zeker niet te wachten op verschraling van de politiezorg in onze deelgemeente, aldus de VVD.