Archief

Lierse ondernemers sparen voor cameratoezicht

De Lierse winkeliersvereniging Samenwerking is aan het sparen voor cameratoezicht in het dorp. Voorzitter Reint-Jan Zijlstra hoopt dat daadwerkelijke invoering in 2012 of 2013 een feit kan zijn, niet alleen in het belang van de winkeliers maar ook van het winkelende publiek.

Zijlstra zegt dit in een reactie op de overval die vrijdagavond op een juwelier in de Hoofdstraat heeft plaatsgevonden. De recherche in het Westland zoekt getuigen van de overval, die tegen 20.30 uur werd uitgevoerd door drie gewapende mannen.

De mannen gingen er in een auto vandoor in de richting van de Kerkstraat. Een getuige meldde dat, kort na de overval, op de Hoogweg een donkere sportauto in de bocht een vrachtwagen inhaalde. Het is niet zeker dat deze auto iets met de overval te maken heeft.

Eén van de daders was een man van ongeveer 1.80 m lang met een getinte huidskleur. Hij was in het zwart gekleed en had een sjaal voor zijn mond. Hij sprak met een licht buitenlands accent.

Heeft u vrijdagavond iets gezien van deze overval of heeft u informatie die kan helpen de daders te vinden? Bent u de vrachtwagenchauffeur die vrijdagavond omstreeks 20.30 uur op de Hoogweg is ingehaald door een donkere sportwagen? Neem dan contact op met de recherche van Bureau Westland via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met 0800-7000.

Categorieen:
Westland Algemeen