Archief

IJsbrand Chardon dichtbij koploper

Vierspanrijder IJsbrand Chardon uit Den Hoorn heeft zich bij de Wereldruiterspelen in het Amerikaanse Kentucky niet uit het veld laten slaan door de sabotage aan zijn marathonrijtuig. In een zeer geconcentreerde wedstrijd heeft hij zijn achterstand op klassementsaanvoerder Boyd Exell (Australië) drastisch kunnen verkleinen.

Had Chardon voor de marathon ruim 5 strafpunten meer dan Exell, nu is dat verschil teruggebracht tot minder dan 2 punten (130.52 om 132.24). Zondag wacht als afsluiting een vaardigheidsproef.

Anderhalf uur voor aanvang van het marathonprogramma werd Chardon geconfronteerd met sabotage aan zijn rijtuig. Met een stanleymes bleken het omhulsel van de lange boom en het bokkussen en de kussens achterop te zijn bewerkt en vernield.

Chardon zei op Paardensport.tv, dat er ook remvloeistof op zijn rijtuig gevonden is. Dit zou kunnen betekenen dat er ook met de remleidingen is geknoeid. Het wisselen van rijtuig was geen optie, omdat het veel tijd vergt om helemaal vertrouwd te zijn met de afstellingen.

Categorieen:
Algemeen