Archief

Wateringer De Goey bestuurslid WorldSkills

Wateringer Jos de Goey is op de ledenvergadering van WorldSkills op Jamaica benoemd tot bestuurslid van de internationale vakwedstrijdenorganisatie. De Goey is de komende jaren medeverantwoordelijk voor de strategische ontwikkeling van WorldSkills.

De Wateringer is naar voren geschoven door het bestuur van de stichting Skills Netherlands, waarvan De Goey algemeen directeur is. Skills Netherlands promoot het belang van het vakmanschap en het beroepsonderwijs. Dat doet de stichting door het ontwikkelen en organiseren van diverse evenementen en vakwedstrijden. Ook coordineert de stichting de Nederlandse deelname aan WoldSkills.

De afgelopen dagen was op Jamaica de zogeheten General Assembly. Daar namen ook twee Nederlandse mbo-kampioenen in hun vakgebied deel aan het WorldSkills Youth Forum. Sanny van Essen, grafisch ontwerpster uit Naaldwijk, en Bob Kramer, cad-tekenaar uit Heinekenszand, hebben samen met 29 internationale mbo'ers hun mening gegeven over het beroepsonderwijs.

De volgende WorldSkills is in 2011 in Londen. In december van dit jaar staat nog wel EuroSkills, de Europese vakkampioenschappen, In Lissabon op de agenda.