Archief

Opera in oude veiling Kwintsheul

De opera 'De Kus van de Pontamoer' wordt op 26, 28 en 30 oktober opgevoerd in de voormalige groenteveiling in Kwintsheul, waar nu Smiemans Projecten is gevestigd. Dario Fo organiseert dit evenement in opdracht van het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland in verband met het provinciale themajaar 2010 'Leve de Historische Vaarwegen'.

In 'De kus van de Pontamoer' wordt het publiek meegenomen naar het Westland rond 1870. De tomaat - pontamoer genoemd - werd in die tijd gekweekt voor de sier. Men dacht namelijk dat de tomaat giftig was en dat je van één hap van die vrucht al dood zou gaan. De titel verwijst natuurlijk naar zo'n hap uit een tomaat, maar ook naar romantiek! De kus van de Pontamoer is een eenakter die circa een uur duurt. Het zevenkoppig orkest bestaat uit muzikanten van o.a. het Residentie Orkest.

De aanvang van de voorstellingen is om 20.00 uur. Bij grote belangstelling is er om 21.15 uur een extra uitvoering. Zaterdag 30 oktober begint de voorstelling om 21.15 uur tttti.v.m. de tv-uitzending van 'Una voce particolare', ttttwaarin een van de zangers van de Pontamoer, Maghen Hilgersum, optreedt. Ook Jolentha Zaat, winnares van een eerdere uitzending van 'Una voce particolare' , zingt een rol in 'De kus van de Pontamoer'.

Op donderdag 28 oktober kan om 18.30 uur worden aangeschoven voor een Westlandse soepmaaltijd voor € 10. Kaarten voor de opera kosten 15 euro (5 euro voor de try-out op 26 oktober) en zijn verkrijgbaar bij Dario Fo in Poeldijk en bij Van Rooijen Visuele Reklame in Kwintsheul.

tttt

tttt

Categorieen:
Poeldijk Westland Algemeen