Archief

Witkamp klaagt De Wit aan wegens smaad

John Witkamp, fractievoorzitter van LPF Westland, heeft bij de politie aangifte gedaan van smaad door mede-gemeenteraadslid Alphons de Wit van Gemeentebelang Westland. De aanleiding wordt gevormd door een beschouwing van De Wit, die afgelopen week als partijcolumn in diverse huis-aan-huisbladen verscheen.

De Wit blikte daarin terug op het raadsdebat over de Zandmotor. Hij verhaalt van een "tranentrekkend betoog" door Witkamp, waarin deze "doembeelden oproept van kindertjes die met kankergezwellen de zee uitkomen" omdat er in de jaren zeventig gif is gestort afkomstig van een gifwijk in Lekkerkerk.

Witkamp voelt zich zwaar beledigd. Ook privé krijgt hij opmerkingen over hoe hij heeft kunnen praten over kinderen met kankergezwellen. Feitelijk heeft Witkamp die woorden niet gebruikt. Wel hield hij een zeer afwijzend betoog, in het verlengde van de inspreker van een actiegroep.

De Wit zegt zich van geen kwaad bewust te zijn. Hij is daarom ook niet ingegaan op het verzoek van Witkamp om zijn beschouwing te rectificeren. Ook een bemiddelingspoging van burgemeester Van Der Tak kon hem niet vermurwen.

Categorieen:
Westland Algemeen