Archief

Genomineerden Loftrompet bekend

De genomineerden voor de Westlandse vrijwilligersprijs De Loftrompet zijn bekend. Het zijn dorpsvereniging Ter Heijde aan Zee, de EHBO-verenigingen in Westland, museum De Timmerwerf in De Lier, dorpsblad De Poeldijker en vrijwilligers van De Kreek in 's-Gravenzande.

De Loftrompet wordt jaarlijks uitgereikt. De gemeente heeft de prijs ingesteld om waardering te uiten voor het werk van de duizenden vrijwilligers in Westland. De prijs bestaat uit een oorkonde, een kunstwerkje en een geldbedrag dat kan worden ingezet voor een activiteit binnen de organisatie.

Behalve de Loftrompet voor de vrijwilligersorganisatie van het jaar, wordt er ook een themaprijs uitgereikt. Dit jaar is het thema 'Jongeren in Vrijwilligerswerk'. Speciaal bedoeld voor organisaties die zich onderscheiden omdat zij jongeren (onder de 25 jaar) weten te vinden, motiveren en vasthouden.

De Westlanders kunnen tot 24 oktober hun stem uitbrengen via het e-mailadres jaarfeest@vrijwilligerswerk.nl of het stembiljet dat in het huis-aan-huisblad Het Hele Westland wordt afgedrukt. De prijsuitreiking is op 28 oktober in De Leuningjes in Poeldijk.