Archief

Historische Werkgroep 'koopt' huisje uit 1936

De Historische Werkgroep Oud-Wateringen & Kwintsheul heeft een bijzonder object gekocht: een pentekening van een oud huisje nabij Wateringen uit 1936 van Bob Ooms.

De werkgroep liep bij toeval tegen het kunstwerk aan. Voorzitter Jan de Brabander: "Met enige regelmaat breiden wij onze collectie uit met giften en aankopen. Dit bijzondere werk werd ons onlangs aangeboden voor een schappelijke prijs. We konden dit niet laten lopen." Op de achterkant staat geschreven "Met hartelijke dank voor uw lessen. Bob Ooms 8 juli 1936". De werkgroep wil nu uitvinden wie Bob Ooms was, waar het huisje heeft gestaan en wie de tekenleraar is geweest.

"De collectie van de Historische Werkgroep heeft een grote waarde voor de inwoners van Kwintsheul en Wateringen", aldus De Brabander. "Vele duizenden foto's, krantenartikelen, boeken, voorwerpen, bidprentjes en geboortekaartjes zijn beschikbaar voor onze inwoners om te bestuderen en te gebruiken. En elke nieuwe bijdrage, hoe onbelangrijk ook op het eerste gezicht, draagt bij aan

onze kennis van de geschiedenis en aan het bewaren daarvan."

Categorieen:
Wateringen Algemeen