Lindsay van Marrewijk Nederlands kampioene

Lindsay van Marrewijk is zondagmiddag in Breda Nederlands kampioene op de halve marathon geworden. De 27-jarige 's-Gravenzandse hardloopster finishte in 1.16.20. Zij had daarmee 1 minuut en 11 seconden voorsprong op de nummer 2, de Friese Mariska Kramer.

In een radio-interview met WOS Sport, meldde Van Marrewijk, dat zij een beetje moeilijk op gang kwam. In de eerste kilometers liep zij in 5e positie, waarna ze opschoof naar de 4e plek.

Zoals vaker, was de tweede helft van de race haar beste deel. Terugblikkend, zei Van Marrewijk, dat ze na 10 kilometer aan een inhaalrace begon en binnen 2 kilometer de koppositie veroverde. Vervolgens heeft zij in de resterende 9 kilometer de eerste plaats geconcentreerd kunnen vasthouden.