Archief

LPF wil onderzoek 'gemeentehuissoap'

In de gemeenteraadsvergadering van komende dinsdag zal de fractie van de Lokale Politieke Federatie Westland een motie indienen voor het instellen van een raadsonderzoek op het dossier van het nieuwe gemeentehuis.

Eind juni heeft een meerderheid in de raad een streep gezet door de plannen en alle besluiten van 22 april 2008 teruggedraaid. Toch zal er in de toekomst opnieuw gewerkt moeten worden aan een nieuw gemeentehuis, maar ook aan een nieuw centrumplan voor Naaldwijk.

LPF Westland stelt, dat er nog vele vragen liggen over onder meer de bestuurlijke aansturing en financiële vraagstukken in het stopgezette proces voor de bouw van het nieuwe gemeentehuis aan de Verdilaan. Daarom zou eerst het voorbije project gedegen geanalyseerd moeten worden door middel van een raadsonderzoek.

De uitkomst van dit onderzoek dient volgens LPF Westland voldoende informatie opleveren opdat een volgend project gemeentehuis wél een goede afloop zal gaan kennen en niet, zo stelt de fractie, in eenzelfde soap zal eindigen.