Archief

Ruim 19.000 euro voor Ride for the Roses

De benefietveiling voor de Pre Ride for the Roses bij FloraHolland in Naaldwijk heeft vrijdag 19.095,75 euro opgebracht. Meer dan 100 partijen van bloemen- en plantenkwekers uit binnen- en buitenland werden voor de speciale veiling beschikbaar gesteld. Het gehele bedrag komt ten goede aan Ride for the Roses / KWFKankerbestrijding. Ook bij andere FloraHolland-vestigingen vinden benefietveilingen en sponsoracties plaats.

In de week voor de benefietveiling in Naaldwijk konden inkopers ook bieden op het speciale prominentenshirt van de Ride for the Roses. Deze shirts geven de drager het recht om de 110 km van de Ride for the Roses op zondag 5 september in de voorste gelederen mee te fietsen, aangevuld met een VIP-behandeling. Vestigingsmanager Gijs Kok van FloraHolland Naaldwijk overhandigde de prominentenshirts aan de hoogste bieders, Ruud Vogels van Piet van Dam Bloemenexport en Arie van den Akker van PlantPoint.

De Nederlandse sierteeltsector ondersteunt de Ride for the Roses dit jaar voor de negende keer met een Pre Ride. Vanaf alle bloemenveilinglocaties in Nederland rijden op 4 september door de sector gesponsorde wielrenners naar FloraHolland Venlo. Venlo is op 5 september de startplaats van de 'echte' Ride for the Roses.

De Ride for the Roses werd in 1997 voor het eerst verreden, op initiatief van Lance Armstrong. Deze wielrenner overwon kanker en wilde met de organisatie van deze fietstocht geld inzamelen voor onderzoek naar kanker. Zijn initiatief is vanaf 1998 jaarlijks voortgezet in Nederland.

Sierteeltsector steunt Ride for the Roses

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen