Archief

Hoofdverdachte woningoverval later berecht

De Haagse rechtbank heeft nog geen uitspraak gedaan in de zaak tegen de uit Hoogvliet afkomstige hoofdverdachte van een overval begin dit jaar in een woning aan de Lange Broekweg in Naaldwijk. Er komt een nieuwe zitting tegen het vermeende brein van de overval. De man was niet present bij de zitting van 12 augustus, de rechtbank eist de volgende keer zijn aanwezigheid.

Twee Delftenaren zijn donderdag wél veroordeeld. Zij kregen gevangenisstraffen van respectievelijk vijf en vier jaar opgelegd.

De drie mannen hebben zich volgens de rechtbank schuldig gemaakt aan een brute gewapende overval in de woning van een drietal slachtoffers, te weten een 15-jarige jongen en zijn ouders.

De rechtbank is van oordeel dat de bewezenverklaarde feiten dermate ernstig zijn, dat daarop niet anders kan worden gereageerd dan met een geheel onvoorwaardelijke gevangenisstraf van aanmerkelijke duur. Bij de duur van de opgelegde straffen is rekening gehouden met de omstandigheid dat er geen buitensporig lichamelijk geweld is toegepast.

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen