Archief

Vers van de kweker via internet

Elf kwekers van bloemen, planten en groenten in Westland en Oostland zijn een proef met een webshop begonnen. Zij willen de consument de gelegenheid geven om Nederlandse glastuinbouwproducten rechtstreeks van de kweker te kopen.

De proef met Versvandekweker.nl wordt gehouden in de regio tussen Naaldwijk en Bleiswijk, de postcodes 2280 t/m 2295 en 2490 t/m 2729. De kwekers willen testen of deze nieuwe manier van verkopen werkt. Consumenten, maar ook detaillisten en horecabedrijven kunnen snel en gemakkelijk online glastuinbouwproducten bestellen. Dat kan de hele week tot en met woensdag 12.00 uur. De producten worden één keer per week op donderdag, tussen 14.00 uur en 21.00 uur, bezorgd.

De deelnemende bedrijven zijn: Demokwekerij Westland, Fa. Jan van Adrichem (bloeiende planten), Fa. J. Vijverberg & Zn. (losse tomaten), Growers bv (pepers), Jack's Trials (diverse tomaatjes), Kwekerij Bergpeppers (paprika's), Kwekerij Kester (bloemen, Delphiniums), Kwekerij T.A. Bos (aubergines), Kwekerij P. en R. Zwinkels (trostomaten), Kwekerij Personal Vision (paprika's) en Sjaloom Potplantenkwekerij (potplanten).