Archief

SP: Geen nieuwe kassen in kwetsbare gebieden

De fractie van de SP in Provinciale Staten is tegenstander van grote nieuwe kassengebieden in Kaag en Braassem, Voorne Putten en op Flakkee en wil dat plannen daarvoor definitief van tafel gaan.

De komende maanden moet de provincie volgens de SP keuzes maken die grote gevolgen hebben voor Zuid-Holland. De coalitie van CDA, VVD, PvdA en CU/SGP wil het totale kassengebied in Zuid-Holland op 5800 hectare houden. Hiervoor wordt uitbreiding gezocht in kwetsbare gebieden als het Groene Hart en de Nationale Landschappen, aldus de SP. De fractie vindt het te gek voor woorden dat star wordt vastgehouden aan ooit gemaakte coalitieafspraken.

De SP is van mening dat voor het op peil houden van de glastuinbouw grootschalige uitbreiding helemaal niet nodig is gezien de stijging van de productie in de sector. "Die kassengebieden maken veel kapot, terwijl ze totaal overbodig zijn. De SP kiest voor slimme en kleinschalige oplossingen. Ik roep andere partijen op om ons hierin te steunen," aldus Statenlid Frank-Johan Hoogendam. Volgens de SP zijn er slimme alternatieven. Door verouderde lege kassen te moderniseren, kunnen vele hectares opnieuw worden ingezet voor de glastuinbouw.

Categorieen:
Algemeen