Archief

Eisen na woningoverval: zes en vijf jaar

Het Openbaar Ministerie heeft donderdag gevangenisstraffen van vijf en zes jaar geëist tegen drie mannen die verdacht worden van betrokkenheid bij een woningoverval aan de Lange Broekweg in Naaldwijk. Het gaat om een 25-jarige man uit Hoogvliet, een 25-jarige man uit Delft en een 24-jarige man uit Delft.

De verdachte uit Hoogvliet wordt als het brein achter de woningoverval van begin februari dit jaar gezien en hij was de hele tijd in de woning tijdens de overval. Daarom eiste het OM tegen hem de hoogste straf van zes jaar.

Twee van de overvallers deden zich tegenover de vrouw des huizes voor als medewerkers van een energiebedrijf. In de woning bedreigde de man uit Hoogvliet haar met een vuurwapen. Zij en haar zoon werden aan hun polsen en enkels vastgebonden. De mannen vroegen meerdere malen naar geld, maar volgens de bewoonster was er geen geld in huis.

De echtgenoot van de vrouw kwam niet veel later ook thuis en werd ook bedreigd met het vuurwapen en een stroomstootwapen. Nadat de verdachten het hele huis hadden doorzocht, gingen ze er vandoor met drie horloges, een portemonnee met pasjes en creditcards en twaalf euro aan kleingeld.

De twee verdachten uit Delft hebben een bekentenis afgelegd. De verdachte uit Hoogvliet ontkent iedere betrokkenheid. De rechtbank doet over 14 dagen uitspraak.

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen