Archief

Politie start actie Waterkracht

De eerste van een serie acties onder de noemer Waterkracht is zaterdag door de politie gehouden.

Hieraan werd deelgenomen door personeel van politie Haaglanden, de Zeehavendienst Rotterdam Rijnmond, Groenvoorziening Zuid Holland, Vereniging Natuurmonumenten, het Hoogheemraadschap van Delfland, Havendienst Delft, de Gemeente Westland en de Gemeente Midden Delfland.

Deze diensten controleerden gezamelijk met acht boten, een helicopter en drie opvallende surveillanceaut's de recreatievaart op de wateren van het Westland, Midden Delfland en de Schie in Delft.

Tijdens de controle werd er vooral gelet op de zogeheten zuipschuiten. Door het wat tegenvallende weer was er niet veel waterverkeer. Wel werden er opvallend veel boten aangetroffen zonder de Delflandsticker 2010. Hiervoor zijn meerdere processen-verbaal opgemaakt. Daarnaast werden in totaal 26 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer het varen zonder vaarbewijs, het niet voorhanden hebben van reddingsvesten, niet gebruik maken van de dodenmansknop en de snelheid, te hard varen.

De politie controleerde ook verschillende vissers. Een aantal kregen een proces-verbaal voor het vissen met drie hengels, het niet tonen van een vispas en vissen met verboden aas.