Drie podiumplaatsen bij NK Marathon

Drie regioatleten hebben zondag een podiumplaats veroverd tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Marathon, die waren 'ingebouwd' in de Rotterdam Marathon.

De Monsterse hardloopster Francis Schinkel werd, in de tijd van 2.55.17, tweede in de categorie vrouwen 40-plus.

Lierenaar Ben Groenewegen werd tweede bij de mannen 55-plus, in de tijd van 2.56.04.

Simon Pleijsier uit Maassluis, die onlangs 75 is geworden, finishte als derde in de categorie mannen 70-plus. Zijn tijd was 4.39.09.

Mart Solleveld (Olympus '70) kwam overigens als eerste regioatleet over de streep.

De 26-jarige 's-Gravenzander was ruim acht minuten sneller dan zijn persoonlijke toptijd van verleden jaar en finishte in 2.46.54. Met die prestatie is Solleveld op de ranglijst aller tijden van Olympus '70 gestegen van de 78e naar de 40e plaats.