Archief

Slingerende automobilist aangehouden

Politieagenten hebben zaterdagavond in Maassluis een man aangehouden die over de weg slingerde. De agenten zagen hem rijden over de Laan 1940-1945.

De automobilist viel agenten op omdat hij op de verkeerde weghelft reed. Na 200 meter ging hij weliswaar op de juiste weghelft rijden maar op de groenstrook van deze kant.

Dit was genoeg om hem een stopteken te geven. De 19-jarige Vlaardingse bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Daarbij was de auto waarin hij reed niet verzekerd en niet APK gekeurd.

Het viel de agenten ook op dat er behoorlijk wat schade aan de auto was. In eerste instantie gaf de bestuurder aan dat hij niet wist hoe dit gebeurd was. De agenten vertrouwden het niet en vroegen bij collega's in de regio na of er ergens een aanrijding geweest was. Dit bleek het geval te zijn. Bij de oprit van de A20 was zojuist een aanrijding geweest. De veroorzaker was weggereden.

De automobilist van het voertuig dat de agenten zojuist hadden staande gehouden bleek deze veroorzaker te zijn. De Vlaardinger is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. De benadeelde was niet gewond geraakt. Zijn voertuig was wel total loss. Hij doet aangifte.

Categorieen:
Maassluis Algemeen