Archief

Start grote operatie vaccinatie bij kinderen

De GGD's starten maandag met het vaccineren tegen de Mexicaanse Griep van kinderen die zijn geboren vóór 23 mei 2009 en na 23 november 2004.

Ook de huisgenoten van kinderen die zijn geboren na 23 mei 2009 worden gevaccineerd.

Maandag wordt er gevaccineerd in De Hoekstee in Hoek van Holland en De Pijl in Naaldwijk. Dinsdag is de vaccinatiedag in de Olympiahal in Maassluis en opnieuw in De Pijl in Naaldwijk. Woensdag is in Midden-Delfland een speciale ruimte ingericht in De Dorpshoeve in Schipluiden en de Westlandhal in 's-Gravenzande. Op donderdag en vrijdag heeft een deel van de regio een oproep gehad om zich te laten vaccineren in De Schilp in Rijswijk. Enkele weken later volgt nog een tweede prik.

De GGD's roepen iedereen op om vooral op tijd naar de vaccinatie te komen. Dat voorkomt voor iedereen lang wachten. Kinderen tot één jaar krijgen de vaccinatie in hun bovenbeen, kinderen vanaf één jaar in hun bovenarm. U wordt verzocht hier rekening mee te houden bij de keuze van kleding.

U wordt verzocht de registratiekaart en de gezondheidsverklaring mee te nemen.

De GGD roept verder iedereen op om lopend, op de fiets of met het openbaar vervoer naar de vaccinatielocatie te komen om parkeerproblemen bij de locatie te voorkomen. Voor uw reis kunt u gratis gebruik maken van de bus en de tram. Uw registratiekaart is uw vervoersbewijs.