Archief

Raad Westland akkoord begroting 2010-2013

De gemeenteraad van Westland is dinsdag akkoord gegaan met de begroting voor 2010-2013. "Verhoging van de veiligheid, behouden van het kinderwerk, het waarborgen van de kwaliteit van de openbare ruimte, invoeren van een speciaal lintje of onderscheiding voor jongeren, onderzoek naar de mogelijkheid van het toepassen van 'erfpacht' bij koopwoningen voor jongeren en starters en blijvende aandacht voor de financiering van het Waterplan en de positie van de tuinbouwsector". Dat waren de belangrijkste speerpunten tijdens de discussies in de raad.

De huidige economische crisis, die de burgers en bedrijven ook binnen het Westland hard raken, had veel aandacht in het begrotingsdebat. Centraal stond ook de vraag hoe Westland het beste door de crisis heen geloodst kan worden. College en raad zijn behulpzaam bij problemen en zijn een open oor.

Er is veel vertrouwen in de sinds kort geïntroduceerde Westland Agenda waar bedrijven samenwerken bij het maken van projecten die werkgelegenheid met zich meebrengt. De vijf miljoen euro, die zonder toestemming van de raad is toegezegd door het college voor het project, lijkt geen probleem.

Categorieen:
WestlandAlgemeen