Archief

18 miljoen euro voor Poelzone

Het Kabinet heeft beslist dat € 18 miljoen uit het Nota Ruimtebudget beschikbaar wordt gesteld voor de herontwikkeling van het gebied Poelzone tussen de kernen Naaldwijk, Monster en 's-Gravenzande.

Dit bedrag is exclusief € 1,65 miljoen geschat rentevoordeel. Het college van burgemeester en wethouders van Westland is verheugd over het Kabinetsbesluit.

"Dit is een goede investering in de economische structuur en de werk- en leefomgeving in het gebied Poelzone", aldus burgemeester Sjaak van der Tak. Ook de Oostland-gemeenten krijgen geld.

"Met de € 34,9 miljoen van het Rijk wordt de Greenport Westland-Oostland opnieuw versterkt, zowel economisch als qua leefbaarheid en klimaatbestendigheid", aldus Van der Tak. Hij is samen met minister Gerda Verburg van LNV trekker van het Kabinetsprogramma Randstad Urgent Transitie Greenports, waarvan het project Poelzone onderdeel uitmaakt.

De Poelzone ondergaat de komende jaren een ware metamorfose. Van een gebied met kleinschalige glastuinbouw en smalle wegen en watergangen verandert het in een modern glastuinbouwgebied, met ruimte voor vernieuwend wonen, groen en water.